Suomalaispariskunta haluaa viettää karanteenin Turkissa

Uutisartikkelin yksityiskohdat

Lisää uutinen

Hallitukset ovat sulkeneet paikkoja, että virus ei leviäisi sekä keskeyttäneet lennot Turkkiin. Alanyassa suomalaispariskunta lensi tänne ennen rajojen sulkemista päättäen, että he tuntisivat olonsa turvallisemmaksi Turkissa. He ilmaisivat luottavansa Turkkiin koronan vastaisessa taistelussa ja ovat iloisia voidessaan olla täällä.

HE SAAPUIVAT TURKKIIN VIIMEISELLÄ LENNOLLA
pariskunta on ollut 55 vuotta naimisissa ja heillä on kolme lasta, neljä lastenlasta sekä Annaliisa ja Olli Ollila, jotka viettivät kevät- ja syyskaudet Alanyassa ja talvikaudet Suomessa. Eli eläkkeellä oleva Olli Ollila on jatkanut samassa rytmissä 10 vuotta rikkomatta tätä rutiinia. Koronaviruksen poksahtamisen jälkeen he lensivät lopulta Alanyaan välittömästi ennen lentojen peruumista kaikkiin maihin. Pariskunta kertoi haluavansa viettää pandemiaprosessin täällä, ja tuntevansa olonsa turvalliseksi Alanyassa.

HE EIVÄT PALANNEET LENTOKONEELLA JONKA SUOMI LÄHETTI
Heillä on ollut kesäasunto Alanyassa 10 vuotta ja he tulevat tänne kahdesti joka vuosi ja sanoivat, että he eivät rikkoneet rutiiniaan koronavirusprosessin aikana. Annaliisa Ollila sanoi: ”15. maaliskuuta saavuimme viimein Suomesta Alanyaan.lennolla. Ajattelimme, että voimme olla täällä viikkoja, karanteeni voi kestää kauan. Olimme myös huolissamme, että perutaanko lentomme. Pääsimme tänne turvallisesti. Ensimmäisen viikon vietimme aikaa ystäviemme kanssa. Nautimme Alanyasta ja karanteeni alkoi 23. maaliskuuta. Olemme täällä karanteenin aikana ja kotona. Päätimme olla täällä. Suomen valtio lähetti kansalaisilleen paljon äkkinäisiä lentoja, mutta emme valinneet niitä. Alanyassa oleminen tarkoituksemme. Olemme turvassa, kaikki on hyvin. Ajattelemme paluuta Suomeen kesäkuussa. Olemme täällä nyt ja olemme onnellisia.”

”OLEMME ILOISIA SIITÄ, ETTÄ OLEMME TÄÄLLÄ.”
Annaliisa Ollila totesi, että he valitsivat olla Alanyassa koronavirusepidemian aikana ja sanoi: ”Tämä on 10-vuotinen kesämökkimme Alanyassa. Rutiinimme on tulla Alanyaan maalis-huhtikuun tapaan, viettää heinä- ja elokuun Suomessa, jos hyvät kesäkaudet ovat alkaneet  Suomessa.Uudenvuodenaattona palaamme Alanyaan. Emme ole koskaan rikkoneet tätä rutiinia. Olemme olleet samassa rytmissä 10 vuotta ja olleet sille uskollisia. Tiesimme, että olisimme turvassa Alanyassa, joten olemme nyt täällä. Olemme iloisia siitä, että olemme täällä.”

”TUNNEMME OLOMME TURVALLISEKSI”
Olli Ollila sanoi, että karanteeniprosessi on hyvin hoidettu Turkissa, ja sanoi: ”Meidän koti ja sää on täällä oikein mukava. Naapurimme auttavat meitä aina ja tuovat meille ruokaa. Saamme jatkuvasti tietoa puhelimestamme viesteillä, sähköposteilla. Tiedonkulku täällä on erittäin nopeaa. Me tiedämme kaiken. Tunnemme olomme liian turvalliseksi. Tunnenemme todella Turkin sisällämme. Vihdoinkin olen iloinen saadessani olla täällä. Olemme turvassa täällä.”

”MEIDÄN MASKIT TUOTIIN SUORAAN OVELLE”
Olli Ollila puhui myös ulkomaalaiskokouksen koordinoimasta ulkomaalaistaustaisten maskien jakamisesta Alanyan kunnan tuella, sanoi: ”Suomen liiton puheenjohtaja kysyi, tarvitsemmeko maskeja. Sen tarjoaa Alanyan kunta. Sanoimme tarvitsevamme niitä ja ne tuotiin ovellemme. Saamme täältä vain hyvää palvelua.”

Lähde: DHA

Kategoria:Uutiset Turkista

Blogin kirjoittajasta

FiHA

Uutisartikkelin toimittanut