Naispuolisten tutkijoiden ja insinööreiden osuus nyt suurempi Turkissa verrattuna EU:n lukuihin

Uutisartikkelin yksityiskohdat

Lisää uutinen

Eurostatin julkaisemien uusien tietojen mukaan naiset muodostavat 45 prosenttia Turkin tiedemiehistä, jotka toimivat tutkimuksen, teknologian, terveydenhuollon, tekniikan ja tutkimuksen alalla, ja jotka ylittävät EU: n keskiarvon 41 prosenttia.

Turkilla on parempi ennätys kuin useimmissa Euroopan unionin maissa, kuten Saksassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Niiden naisten osuus, jotka työskentelevät tutkimuksen, teknologian, terveydenhuollon, tekniikan ja tutkimuksen alalla, ovat Eurostatin viime aikoina julkaisemia tietoja.

Eurostatin vuonna 2017 julkaisemien EU:n jäsenten ja kumppanimaiden koulutustietojen mukaan naispuolisten tutkijoiden ja insinöörien osuus Turkissa oli 45 prosenttia, mikä ylittää EU:n keskiarvon 41 prosenttia ja yli Saksan, Ranskan ja Yhdysvaltojen.

Eurostatin mukaan EU:n jäsenmaissa työskenteli vuonna 2017 tieteen ja tekniikan aloilla yhteensä 7,1 miljoonaa naista.

Vain viidellä EU:n jäsenvaltiolla oli naispuolinen enemmistö tiedemiehistä ja insinööreistä - Liettua oli 57 prosenttia, Bulgaria ja Latvia sekä 53 prosenttia, Portugali 51 prosenttia että Tanska hieman yli 50 prosenttia.

Alle kolmannes tutkijoista ja insinööreistä oli naisia ​​Unkarissa ja Luxemburgissa - molemmat 25 prosenttia - Suomessa, 29 prosenttia ja Saksassa 33 prosenttia.

Raporttia kommentoimalla European Women Rector Associationin presidentti Gülsün Sağlamer kertoi Hürriyet-sanomalehden, että Turkki on tasavallan perustamisen jälkeen kiinnittänyt erityistä huomiota naisten osallistumiseen tieteen ja tekniikan aloilla, ja se ajaa sen nykyiseen asemaansa.

Sağlamer varoitti kuitenkin, että Turkin ei pitäisi sallia, että sen saavutukset kehittyvät omahyväisyyteen.

"Eurooppa on tietoinen alijäämästä ja yrittää sulkea sen suurilla kannustimilla. Turkin on pyrittävä lisäämään naispuolisten tutkijoiden ja insinöörien osuutta. Koska Euroopan maat toteuttavat suuria askeleita kuilun poistamiseksi, Turkin ei pitäisi odottaa nykyisessä asemassaan," hän totesi, että naisten osuus päätöksentekoelimissä on edelleen alhainen.

Kategoria:Uutiset Turkista

Blogin kirjoittajasta

FiHA

Uutisartikkelin toimittanut