Koronavirusuutiset Turkissa

Uutisartikkelin yksityiskohdat

Lisää uutinen

Palveleeko Suomen Ankaran suurlähetystö koronavirusepidemian aikana?

Suurlähetystön asiakaspalvelu palvelee normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla. Asiointi suurlähetystössä vain ajanvarauksella. Yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät osoitteessa: https://finlandabroad.fi/web/tur/asiakaspalvelu

Muina aikoina ota tarvittaessa yhteys ulkoministeriön päivystykseen: +358 9 1605 5555.

Suurlähetystö ottaa vastaan passihakemuksia 1.6.2020 alkaen ajanvarauksella. Ota yhteyttä consulate.ank@formin.fi, mikäli aiot uusia passisi.


Ottaako Suomen Ankaran suurlähetystö vastaan oleskelulupahakemuksia?

Suomen Ankaran suurlähetystö on keskeyttänyt oleskelulupahakemusten vastaanoton toistaiseksi. Oleskelulupiin liittyvät kuulemiset on myös peruttu toistaiseksi.

 

Ottaako Suomen Ankaran suurlähetystö vastaan viisumihakemuksia?

Suomen Ankaran suurlähetystö on keskeyttänyt viisumihakemusten vastaanoton toistaisiksi.  Seuraa edustuston nettisivuja sekä sosiaalista mediaa, jossa päivitämme tiedon siitä, milloin viisumiasioiden asiakaspalvelu aukeaa.

 

Voinko matkustaa Turkkiin tällä hetkellä?

Valmiuslain mukaisten poikkeusolojen vuoksi valtioneuvosto on tehnyt päätöksen liikenteen rajoittamisesta Suomen ulkorajoilla torstaista 19.3. klo 00 alkaen. Suomalaisia matkailijoita kehotetaan palaamaan Suomeen heti kun mahdollista. Pyri tarkistamaan paluumatkasi järjestelyt matkanjärjestäjäsi, lentoyhtiösi tai vakuutusyhtiösi kautta.

Turkkiin pääsevät tällä hetkellä vain Turkin kansalaiset ja Turkin oleskeluluvan haltijat. Mikäli sinulla on oleskelulupa Turkkiin ja haluat tulla maahan, ota huomioon, että Turkissa on voimassa edelleen valtion karanteeni kaikille maahan saapuville (14 vrk). Karanteeni on viranomaisten määräämässä paikassa, kyseessä ei ole kotikaranteeni. 

Kansainvälistä ja maan sisäistä matkustamista Turkissa on rajoitettu. Lentoliikenne on tällä hetkellä myös maan sisäisten lentojen osalta poikki. Sisämaan liikenteessä on provinssien välillä mahdollista liikkua, mikäli saa luvan Turkin viranomaisilta. Mikäli olet Suomen kansalainen ja haluat matkustaa provinssien välillä päästäksesi lähtemään kotimaahasi, ota yhteys edustustoon.

 

Lentävätkö lentoyhtiöt Suomen ja Turkin välillä tällä hetkellä?

Turkki on lopettanut lennot useaan Euroopan maahan mukaan lukien Suomeen. Pyri selvittämään paluumatkasi järjestelyt matkanjärjestäjäsi, lentoyhtiösi tai vakuutusyhtiösi kautta.

Turkish Airlines on peruuttanut kaikki sisäiset lennot 28.05.2020 asti ja kansainväliset lennot tämänhetkisten tietojen mukaisesti 01.06.2020 asti.  Tämän jälkeen lentoyhtiö alkaa asteittain lisäämään lentojaan.

Lisätietoja Turkish Airlinesin lennoista löytyy osoitteesta: https://www.turkishairlines.com/en-tr/announcements/coronavirus-outbreak/index.html

Lisätietoja Finnairin lennoista löytyy osoitteesta: https://www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet

 

Mistä saan lisätietoa koronavirusepidemiasta Turkissa?

Turkin terveysministeriö päivittää turkinkielistä tietopakettia koronavirusepidemiaan liittyen osoitteessa: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19

Mikäli oleskelet Turkissa ja epäilet saaneesi koronavirustartunnat, voit soittaa Turkin terveysministeriön tarjoamaan palveluun numerossa 184. Palvelu toimii sekä englannin että turkin kielellä.

Huomioi myös, että Turkissa on kaupoissa, linja-autoissa ja yleisissä sisätiloissa hengityssuojainpakko. Kauppaan ei pääse sisälle ilman asianmukaista suojamaskia. Ulkonaliikkumiskielto yli 65-vuotiaille ja alle 20-vuotiaille on edelleen voimassa tietyin ehdoin.

 

Oleskeluni Turkissa on pitkittynyt koronaviruksen vuoksi, enkä pääse pois. Mitä teen?

Mikäli sinulla on ollut lentolippu varattuna Turkista poispäin, mutta lentosi on peruttu koronaviruksen vuoksi, sinun ei tarvitse maksaa sakkoa siitä, että olet ollut maassa yli sallitun 90 päivää. Laittomasta oleskelusta voi seurata sakko tai mahdollisesti maahantulokielto. Lisätietoa Turkin oleskeluluvista antavat Turkin maahantuloviranomaiset (DGMM) numerossa 157. Numero palvelee englannin ja turkin kielellä.

Voit myös hakea oleskelulupaa sähköisesti https://e-ikamet.goc.gov.tr, mikäli aiot oleskella maassa pidempään. Pyydämme huomioimaan, että koronaviruksen vuoksi myös Turkin maahanmuuttovirasto on siirtänyt haastattelu yms. hakuaikoja.

Kategoria:Uutiset Turkista

Blogin kirjoittajasta

FiHA

Uutisartikkelin toimittanut