Erdogan julkisti 100 miljardin Turkin liiran (n. 14 mrd. euroa) tukipaketin

Uutisartikkelin yksityiskohdat

Lisää uutinen

Turkki pyrkii minimoimaan koronavirusepidemian taloudelliset vaikutukset

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan julkisti 100 miljardin Turkin liiran (n. 14 mrd. euroa) tukipaketin, jolla Turkki pyrkii minimoimaan koronavirusepidemian taloudelliset vaikutukset. Paketti koostuu 21 toimenpiteestä ml. minimieläkkeen nosto, kauppiaiden ja käsityöläisten lainanlyhennysten lykkäys, yritysten ALV- ja sosiaaliturvamaksujen lykkäys, helpotukset lainansaantiin sekä kotimaanlentojen ja hotellimajoituksen ALV-alennukset.
 
Analyytikkojen ja kansan parissa on erimielisyyttä siitä, ovatko hallituksen toimet riittäviä ja oikein kohdennettuja. Verohelpotukset ja  ja lainanlyhennysten lykkäys ovat tervetulleita toimia, mutta toimilla ei pyritä kattamaan suljettujen yritysten tappioita. Lentojen ja hotellien ALV-alennukset tuntuvat ristiriitaisilta toimilta hallituksen pyrkiessä minimoimaan ihmisten liikkumisen.
 
Turkin talous oli haastavassa tilanteessa jo ennen koronavirusepidemiaa. Haasteita asettaa mm. koulutuksen heikentynyt laatu, yritysvelan määrä, korkea työttömyysaste, pakolaistulva ja sotatoimet Syyriassa. Syksyllä 2019 Maailmanpankki arvioi, että maan talous kasvaisi v. 2020 n. 3 prosenttia. Tällä hetkellä analyytikot epäilevät, että Turkin talouskasvu saattaa jäädä 1-2 prosenttiin.

Kategoria:Uutiset Turkista

Blogin kirjoittajasta

FiHA

Uutisartikkelin toimittanut